Om mannskapet

 

Mannskapet om bord på Nostravida kommer alle fra ulik bakgrunn. Ingen kjenner hverandre fra jobb eller skole, men vi har vært gode venner i mange år og alle som en har vi samme livsmotto; du lever bare en gang. Et motto som har fulgt mannskapet hele livet og medført at vi aldri har gjort noe slik “vanlige” folk gjør det. Vi har alltid grepet dagen og om en mulighet byr seg har vi alle en og samme regel; grip den før det er for sent. Vi håper mange får glede av å følge vår lille blogg og kanskje blir noen av dere inspirert til å bryte litt med hverdagen selv. Vi lover, det er verdt det. Eller som Prima Vera sang i sin tid, “de gærne har det godt”.

 

Børge Hansen, skipper og sjef om bord (han liker i alle fall å tro det)

Børge er sønn av en sjømann og vokste opp i Saltstraumen, like utenfor Bodø i Nordland. Børge har alltid vært glad i å reise og har besøkt over 40 land verden over i god tid før fylte 35 år. I barndommen var han mye på havet og hans kunnskap om båtlivet er vår eneste trygghet når vi legger fra kai, for vi andre har ikke seilt mye. I alle fall ikke langt. Vi elsker alle å være på havet, men kunnskap er, vel, den kunne helt klart vært bedre, men vi har jo Børge, så det går sikkert bra. Til daglig jobber Børge for en av Norges største fagforeninger og han er sosialist på sin hals. Tottenham-fan og altfor glad i mat er han å.

 

Hanne Østmo er båtens mor og sykepleier

Hanne er ikke utdannet sykepleier, men hun er det nærmeste vi kommer. Hanne har alltid vært en dame som griper dagen og hun har i løpet av livet tilbrakt mange måneder på sykehus og brukket over 30 bein i kroppen (så det var lett å gi henne tittel som båtens sykepleier) Hanne er utdannet lærer, men jobber til daglig som skribent og oversetter for ulike selskaper verden over. En jobb som har tillatt henne å gjøre stort sett som hun og familien ønsker. Hanne er født og oppvokst i Trondheim, elsker å reise, er Arsenal-fan for alle penga og gift med båtens kokk og altmuligmann, Terje. Hanne elsker i likhet med sin mann å være på havet, men har svært begrenset med kunnskap, som gjør at hun burde verken eie eller være mannskap på en seilbåt.

 

Terje Østmo båtens kokk og altmuligmann

Terje er gift med Hanne og sammen har de to alltid grepet dagen og gjort akkurat det som passer dem. Terje har en allsidig bakgrunn. Han er gullsmedsønn og har jobbet som gullsmed, maler, snekker, kokk, selger, salgssjef og webutvikler. Som du skjønner er ikke Terje redd for nye utfordringer og byr det seg en mulighet, ja da må den gripes. Terje er født og oppvokst i Bodø, men på 25 år har han flyttet 30 ganger og har bodd flere steder i Norge, Europa og Asia. Terje er Chelsea-fan og elsker god mat og drikke. Som nordlæning har Terje vært mye ute på havet, men som oftest som passasjer, og ikke mannskap.

 

Steve Innis båtens eldste og mest bereiste

Steve er født og oppvokst i Skottland, bor i London og har flere år bak seg i Norge. Har jobbet som reiselivsskribent i 40 år og har en rekke stempel i passet fra land som ikke lengre eksisterer. I likhet med resten av mannskapet elsker han å reise, god mat og nye opplevelser. Har en viss erfaring fra seilbåt som vi håper skal veie opp for Hanne og Terjes manglende kunnskap.

 

Ut på tur aldri sur!