Hovedmålet

 

Vi har alltid sagt at skal du virkelig oppleve et sted må du ha tid og du må reise i ditt eget tempo. Det er helt greit å reise på chartertur eller cruise, men du får sjelden eller aldri opplevd det sanne landet om du skal trave rundt med resten av turistene. Skal du virkelig skjønne stedet du besøker må du ta deg tid og du må oppsøke de stedene turistene på guidet tur ikke gjør. Mannskapet om bord på Nostravida har alle lenge delt drømmen om å oppleve Karibien. Flere av oss har vært her før, men det har vært på organiserte turer og vi satt alle igjen med samme følelsen, vi fikk ikke opplevd det ekte Karibien. Vi fikk bare så vidt skrapet overflaten. Det vi ser mest frem til med å komme frem til Karibien er de unike muligheten vi får til å oppleve alle øyene vi ønsker i vårt tempo. Om vi liker en øy spesielt godt, ja da blir vi der en stund. Vi har det ikke travelt og ingen guide skal fortelle oss at det er på tide å dra. Nå har vi selvsagt en viss plan om hva vi vil oppleve og hvilke øyer vi skal besøke, men reisen er viktigere enn målet, så vi får se hva vi ender opp med. Det eneste vi vet med sikkerhet er at vi skal besøke:

 

Bahamas

På grunn av sin nærhet til Sør-Florida er det enkelt å ta båten over dit og det er også grunnen til at det er den mest besøkte øya i regionen. 700 øyer kan man velge mellom, fra Abacos-kjeden til Eleuthera til Exumas. Dette er et paradis for alle som elsker båtlivet og vi gleder oss til å besøke så mange øyer som mulig.

 

De britiske jomfruøyene

Verdens seilhovedstad. Vindforholdene her nede er som skapt for seiling og det er et paradis for øyhopping. Her kan man ankre båten og leie seg en liten 14 foter man kan bruke til å hoppe mellom øyene. Stuart og Terje ser spesielt frem til det faktum at her er over 100 barer man kan besøke med en liten jolle. Trolig blir vi værende her noen dager lengre en planlagt.

 

Grenada og St. Vincent og Grenadinene

Grenadinene er det drømmer er laget av, fra den forlokkende fargen på vannet til Tobago-grottene er dette et paradis på jord. Det perfekte utgangspunktet for å besøke mer enn 230 øyer.

 

Amerikanske jomfruøyene

St. John er et flott midtpunkt mellom St. Thomas og BVI. Selve øya er en seilers drøm, med en rekke skjulte viker og private strender man bare kan ankomme med båt. Her er også mange ubebodde øyer å utforske. Dette er uten tvil et av turens høydepunkter. Bare håper vi ikke går oss helt vil.

 

Antigua

Antigua har vært en av Karibiens beste seildestinasjoner i århundrer, øya har vært omtalt i bøker helt siden Admiral Nelson og øya er omgitt av en rekke myter og historier. I dag er øya hjem for et av de mest prestisjetunge seilasene i Karibien og et yndet chartermål. Dette er også hvor man finner Falmouth Harbour, som er en av verdens største megayacht-havner.

 

Guadeloupe

Kanskje den best bevarte hemmeligheten i Karibien, Guadeloupe har flere bebodde øyer, som alle er fulle av fornøyelser for sjømenn. Vi ser virkelig frem til å ankomme Guadeloupe og vi lover å komme tilbake med detaljerte reisebrev.

 

St Martin / St Maarten

To land, en øy og en utrolig båtdestinasjon om du vil utforske små franske landsbyer, vandre på de travle strendene i Great Bay eller sikle over båtene i Snoopy Island megayacht-marina. Selvfølgelig skal vi også besøke Pinel Island, med en befolkning på null personer og to strandbarer.

 

Puerto Rico

Kjent for sitt flotte sportsfiske, og herlige natteliv. Vi kan liksom ikke dra helt til Karibien og så hoppe over Puerto Rico.