Forberedelser

 

Forberedelse for en langtur skjer på mange plan og det er ikke tvil om at det er utrolig mye å huske på. Vår største utfordring var at ingen av oss hadde gjort noe lignende før. Vi hadde selvsagt en viss oppfatning om hva vi ville trenge, men for å være ærlig så visste vi svært lite i det vi satte oss ned og skrev den første av mange lister.

 

Ikke akkurat rimelig

Det å skulle utruste en båt for en tur som etter planen skal ta 15 til 18 måneder er ikke billig. Selv med en relativt ny båt kan man fort komme opp i halve båtens verdi før utrustningen er på plass. Derfor kom vi raskt til at vi måtte kutte det vi kutte kunne. Vi vurderte alle behov nøye og etter hvert ble listen kortere og kortere. Flere ting som vi var usikker på om vi kom til å trenge, ble strøket fra listen, men vi la dem uansett inn i reisebudsjettet og forsikret oss at de var mulig å plukke opp underveis. Det første som ble strøket var det meste av komfort. Vi bestemte oss allerede første dag at sikkerhet skulle komme først og vi skulle ikke spare oss til en tidlig grav. Sikkerhetsutstyr ble til slutt en betydelig del av det totale budsjettet.

 

Hjelp, vi skal på seiltur!

Vi bestemte oss tidlig for at vi måtte søke hjelp, selv med en del kunnskap og en god mengde sunn fornuft blant mannskapet, innså vi at vi måtte ha hjelp. Vi kontaktet derfor Oslo seilforening og ble via dem satt i kontakt med en hjelpsom liten fyr som het Sindre Andreassen. Sindre er en av disse typene som var født med saltvann i årene. Ikke bare hadde han holdt på med seiling siden han var seks år gammel, men han hadde flere langturer bak seg og hadde til og med lagt ut på samme rute som oss med en seks måneder gammel baby om bord. Med god hjelp fra Sindre ble listen over det vi trodde vi måtte ha, redusert med over halvparten i løpet av 10 minutter. Mye ble strøket og en lang rekke ting vi ikke hadde tenkt på, og noe vi aldri hadde hørt om, ble lagt til.

Mest penger og tid ble lagt i sikkerhetsutstyr, navigasjon og kommunikasjon, skrog og motor ble overhalet etter alle kunstens regler, rigg ble oppgradert, det elektriske fikk seg en god overhaling og Terje fikk en innføring i de mest typiske feil og hvordan man reparerer dem når man befinner seg mange dager fra land. Sist, men ikke minst, kom komfort og innredning. Det viser seg at det er meget bestemte måter å pakke en seilbåt på og gjør man det riktig, blir det langt bedre komfort og stemning om bord.

 

Sikkerhet og kommunikasjon

Når det kom til å bli kjent med båten og riggen, la vi ut på flere kortere overnattingsturer slik at alle ombord ble kjent med de ulike begrepene og rutinene Børge ville kreve at vi utførte. Det er overraskende mange ord og begreper om bord i en båt som man aldri bruker noen andre steder. Det finnes ikke en eneste situasjon i hverdagen hvor man benytter seg av ord som akterlig trim, astronomisk navigasjon, beauforts skala, blankis, bitter end, davit, daumann, general average, hiveline, krontakkling og moring vinsj. For en gjeng “sjømenn” som ikke forsto hva som var feil med å si høyre, venstre og foran i båten, var det mildt sagt mye å lære. Vi måtte virkelig legge godviljen til, men vi innså også at dette var avgjørende for en vellykket tur. Vi tok også alle kurs i bruk av radio og det ulike sikkerhetsutstyret om bord. Etter flere måneder med kurs, øving og planlegging følte vi oss oppriktig klar for vår livs tur.